Werkwijze
Tijdens ons eerste gesprek neem ik een anamnese bij je af. Dit duurt ongeveer 110 minuten. In de anamnese vraag ik onder andere je hulpvraag, huidige klacht(en) en je ziektegeschiedenis uit. Als laatste maak ik ook nog irisfoto’s.

Op basis van alle informatie die ik in de anamnese verkregen heb, stel ik een natuurgeneeskundige diagnose en schrijf ik een behandelplan. Wanneer het behandelplan af is, neem ik hierover contact met je op.  Wanneer je akkoord bent, kan de behandeling beginnen. Er zijn diverse behandelmogelijkheden in mijn praktijk, deze kun je onder andere terug vinden onder het kopje ‘Behandelingen’. Samen kunnen we kijken welke behandeling je voorkeur heeft en welke ik je aan zou raden.

Een vervolgconsult vindt in de meeste gevallen plaats na 5-6 weken na het starten van de behandeling. In een vervolgconsult evalueren we de behandeling. Hoe gaat het nu met je? Hoe gaat het met je hulpvraag en klacht(en)? Indien nodig wordt het behandelplan bijgesteld. Dit is altijd in overleg met jou.

 

 

Irisdiagnose
Hier boven heb ik al genoemd dat ik aan het einde van de anamnese irisfoto’s van je neem. In de iris zijn veel gegevens over jou als persoon en je gezondheid te zien. De iris is als het ware een weergave van jou als mens. Het laat ons zien wat je sterkere en zwakkere plekken zijn en erfelijke aanleg. Ik kan het daarom inzetten als extra diagnose mogelijkheid en juist de sterkere en zwakkere plekken in te zetten in de behandeling om je gezondheid te ondersteunen. Ook is het mogelijk om in de iris te zien of afvalstoffen opgeslagen liggen in jouw systeem en waar dit dan opgeslagen ligt. Dit kan de behandeling eveneens ondersteunen.

4 natuurkwaliteiten
Een van de andere mogelijkheden die ik gebruik om een natuurgeneeskundige diagnose te stellen en in een vervolgconsult te beoordelen of je daadwerkelijk gezonder wordt door de behandeling zijn de 4 natuurkwaliteiten.

“Met behulp van de 4 natuurkwaliteiten is het mogelijk jezelf en de wereld beter te begrijpen. De natuurkwaliteiten Warm en Koud geven balans in actie en rust. Doe ik iets wel of niet, reageer ik altijd direct of wacht ik af? De natuurkwaliteiten Droog en Vocht geven balans in focus en het niet meetbare. Ben ik geconcentreerd of ontspannen, kan ik hoofdzaak van bijzaak onderscheiden of loopt het meer door elkaar heen? Alle vier de kwaliteiten zijn even belangrijk en vormen een dynamisch geheel.

Want de natuur? Dat ben jij!

Meer weten?
www.4natuurkwaliteiten.nl”