Fyto(kruiden)therapie
Kruiden hebben een breed werkingsgebied en kunnen dus op veel klachten werken. Een behandeling met fyto(kruiden)therapie is er altijd op gericht om de uitscheidingsorganen te versterken of ondersteunen, op de hulpvraag en klacht(en) te werken, de weerstand te verhogen én het zelfgenezend vermogen zo aan te zetten dat de algehele gezondheid beter wordt. Zo hebben bijna alle kruiden ook een eigen werking binnen de 4 natuurkwaliteiten (lees hierover meer bij werkwijze).

Een mix van kruiden is altijd voor jou persoonlijk gemaakt, op basis van de door jou vertelde informatie en de door mij gestelde natuurgeneeskundige diagnose. Zo komt het zelden voor dat meerdere mensen exact hetzelfde recept voorgeschreven krijgen.

Kruiden kunnen worden gebruikt als thee of tinctuur. Deze neem je 3 maal daags een half uur voor de maaltijd, voor een optimale werking. Met een flesje tinctuur doe je ongeveer 6 weken en zo’n flesje kost +- €25,-

Bach bloesems
Bach bloesems zijn gemaakt om te werken op emoties/gemoedstoestanden en karaktertrekjes. Een Bach bloesem wordt ingezet om een negatieve emotie/gemoedstoestand of karaktertrek meer om te zetten in een positieve. Zo zorgen Bach bloesems die op angsten werken ervoor, dat je minder angstig wordt. Bach bloesems die op faalangst of examenvrees werken, zorgen ervoor dat je zelfverzekerder wordt, etc. Ieder Bach bloesem heeft zijn eigen beeld op basis van emoties/gemoedstoestanden en karaktertrekjes. Er is daarom ook een anamnese nodig om te bepalen welke Bach bloesems het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. In principe worden de Bach bloesems 4 maal daags ingenomen, 4 druppels per keer. Het kan zijn dat de dosis bij jouw persoonlijke situatie iets afwijkt, dit hoor je dan bij het inname advies.

Bach bloesems zitten bij het consult inbegrepen.

Voeding
Voeding is in onze maatschappij echt een ondergeschoven kindje. Er zijn tal aan visies over voeding, vaak niet (wetenschappelijk) voldoende onderzocht. Heel veel mensen zien daarom door de bomen het bos niet meer, wat écht goed voor hen is. Wat ik vooral belangrijk vind aan een voedingsadvies, is dat hij persoonlijk is. Geen mens is hetzelfde en ookal hebben we globaal dezelfde behoeftes, wat voor de één heel goed/gezond kan zijn, kan dat voor de ander juist niet zijn. Indien jij/we in de behandeling kiezen om naar jouw voeding te kijken, wordt ook hiervoor een specifieke anamnese afgenomen. De zogenoemde voedingsanamnese. Hierbij vraag ik jou wat je zoal op een gemiddelde dag eet en/of drinkt. Indien dit per dag heel erg afwijkt, kan het zijn dat we dit van een hele week globaal in kaart brengen. Op basis van deze informatie ga ik aan de slag om voor jou een persoonlijk voedingsadvies te schrijven. In principe zal ik hier ook altijd de over jou verkregen informatie uit de beginanamnese in meenemen. Uiteindelijk krijg je een voedingsadvies op maat mee, inclusief een voorbeeld dagmenu.

Indien je bij de eerste anamnese de keuze maakt om behandeld te worden door middel van een voedingsadvies, dan is dit bij de € 100,- inbegrepen. Als je later in de behandeling kiest voor alsnog een persoonlijk voedingsadvies dan kost dit inclusief een voedingsanamnese en bespreken van het voedingsadvies €100,-. Losse voedingsadviezen gedurende de behandeling horen bij de service en zijn bij de prijs van het consult inbegrepen.

Lichaamsgerichte therapie
Er zijn verschillende vormen van lichaamsgerichte therapie. Een bekend voorbeeld hiervan zijn massages. Er zijn verschillende massages die ik in mijn praktijk toe kan passen, denk hierbij voorbeeld aan een rug- of buikmassage. De meeste massages die ik geef zijn gericht op de ontspanning en op energie. Vanwege mogelijke contra- indicaties, neem ik vooraf altijd een anamnese af.

Naast massages zijn er nog tal aan andere lichaamsgerichte therapieën. Denk aan wikkels, kompressen, pakkingen, baden, afgietingen, neusspoeling en oil pulling. Over het algemeen worden deze therapieën vooral ingezet bij acute klachten zoals bijvoorbeeld keelontsteking. In de meeste gevallen krijg je dan ook deze therapieën als advies mee om thuis te doen. Het kan wel zijn dat ik deze therapie in de praktijk aan je voor doe of alvast laat ervaren, zodat je er thuis makkelijker mee aan de slag kan.

Massages kunnen afgenomen worden in de vorm van een consult, per kwartier. In de meeste gevallen is een massage mogelijk vanaf 45 minuten, vanwege de eventuele anamnese en evaluatie die hierbij komt kijken. Zie voor de verdere tarieven het kopje ‘Tarieven’.